• неділя

    29 вересня, 2024

  • 18.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.6° Ясне небо

«Був зв'язковим засудженого миколаївського прокурора», — проросійському блогеру заочно повідомили про підозру у держзраді

Проросійському блогеру з Сумської області повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Зазначається, що 48-річний мешканець Сумської області  з 2014 року перебуває на території РФ та є відомим проросійським журналістом та блогером.

Судячи з опису, мова йде про Юрія Подоляку. Після початку війни на сході України він втік до РФ, звідки веде прокремлівську пропаганду. Також він збирає кошти в підтримку російської армії.

За даними слідства, підозрюваний був зв’язковим між колишнім керівником Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа, який засуджений до довічного ув’язнення, та російськими спецслужбами.

Розвіддані проросійський блогер отримував від експрокурора через телеграм-канал,  які передавав своєму безпосередньому куратору.

«Підозрюваний передавав спецслужбам РФ важливу оперативно-службову інформацію, зокрема, добові паролі на блокпостах на території області, відомості  про військовополонених ЗС РФ, місця їх утримання та дані про загиблих військовослужбовців ЗС України, а також результати та наслідки обстрілів військових та цивільних об’єктів на території Миколаєва та Миколаївської області», — йдеться у повідомленні.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бут піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 28 червня Геннадія Германа було визнано винним у державній зраді. В січні під час судового засідання прокурор-зрадник визнав, що коригував вогонь по будівлі Миколаївської обласної військової адміністрації.

Адвокати колишнього прокурора Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа оскаржують вирок Приморського райсуду Одеси, за яким чоловік отримав довічне ув’язнення.

Також повідомлялося, що колишня прокурорка з Миколаєва, яка виправдовувала збройну агресію Росії проти України, втекла за кордон. За інформацією ЗМІ, вона була співмешканкою Геннадія Германа.

Читайте також: