• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Похмуро

У Миколаєві не планують відновлювати зруйновані школи, будуватимуть нові

. Скоріш за все будуть будувати нові навчальні заклади та організовувати підвіз.

Про це розповів мер міста Олександр Сєнкевич в інтерв’ю для НВ.

Міський голова зазначив, що такий підхід стосується не тільки шкіл, але й інших зруйнованих об’єктів.

—  Ми розуміємо, що кількість дітей в Миколаєві зменшується в будь-якому разі, навіть якщо всі повернуться. Бо багато хто під час війни просто передумав створювати сім'ю, заводити дітей, бо невідомо, куди прийдеться бігти з малятком. Тому ми розуміємо, що тими школами, що залишились тут, ми зможемо забезпечити питання навчання. По-друге, ми не плануємо сьогодні відновлювати ті об'єкти, які були зруйновані. Можливо, замість двох шкіл, які були зруйновані, треба буде побудувати одну і запустити автобус, як це робиться в Європі чи Америці. Але це буде новітня школа з усім новітнім обладнанням. Те саме стосується і всіх інших об'єктів, які зруйновані - спортивних, культурних. Тому не треба думати, що на місцях зруйнованих об'єктів просто з’являться ті самі. Це буде зовсім інший підхід, і саме тому ми зараз працюємо з однією з данських компаній щодо створення нового Генерального плану міста, — зазначив він.

Нагадаємо, що через зруйновані російськими ракетами навчальні заклади Миколаєва, збитки екології склали понад 562 мільйони гривень.

Повідомлялося, що у місті планують розробити новий Генеральний план, який включатиме концепцію післявоєнного відновлення.

Також повідомлялося, що для якнайшвидшого забезпечення жителів Херсонщини всім необхідним, в Офісі Президента визначили 3 основні області, які будуть допомагати регіону. Це Миколаївська, Одеська та Дніпропетровська області, які вже забезпечують гуманітарну допомогу.

Читайте також: