Мешканку Первомайська судитимуть за виправдовування російської агресії в соцмережах

На  Миколаївщині повідомлено про підозру мешканці Первомайська, яка поширювала матеріали про виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України.

За даними слідства, зловмисниця з квітня по серпень 2022 року, використовуючи заборонену в Україні соціальну мережу «Однокласники», поширювала матеріали, які заперечують збройну агресію РФ проти України, прославляють дії окупантів на території України.

Всього органами досудового розслідування  задокументовано 2 епізоди її злочинної діяльності.

Раніше повідомлялося, що двом службовим особам Регіонального відділення фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях повідомили про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників, вчинених службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Нещодавно  повідомлялося, що двох мешканок Южноукраїнська підозрюють у підтримці дій російської армії.

Нагадаємо, що на Миколаївщині судитимуть трьох місцевих мешканців, які підтримували Росію та виправдовували збройну агресію проти України.

Раніше повідомлялося, що завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців Миколаєва за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила трьох агентів РФ, які займалися організацією псевдореферендумів на Миколаївщині.

Також нагадаємо, двох мешканок Южноукраїнська підозрюють у підтримці дій російської армії. Вони поширювали матеріали про виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Раніше в Миколаєві затримали 72-річного мешканця. Йому повідомили про підозру за фактом державної зради. Він обіцяв окупантам наварити щі, коли вони захоплять місто.

Також пенсіонерка з Миколаєва зняла квартиру для російської ДРГ — жінку судитимуть.

Крім того, контррозвідники СБУ затримали мешканця Миколаєва, який ініціативно збирав та поширював в російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури у Миколаєві.

Раніше в Миколаєві затримали та повідомили про підозру 25-річному мешканцю, який передавав російським військовим дані про розташування підрозділів Збройних Сил України.

Нагадаємо, що жителька Миколаївської області піде під суд за проросійську позицію. Їй загрожує до 5 років в'язниці.

Також нагадаємо, 12 серпня прокуратура Миколаївської області оголосила про підозру мешканці Березнегуватської громади за прославлення окупантів та виправдання агресії Росії проти України. У разі доказу провини їй загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

 

Дивитись повну версію