• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.8° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Позитив не у тренді, когось «регіональне» минуле не відпускає та – біль…

Сьогодні розпочати хочеться із новини, як на мене, позитивної для всіх в України, а для миколаївців – не тільки позитивної, а й ще вельми приємною. Наш земляк, учасник та герой україно–російської війни, Олександр Терещенко став заступником Міністра у справах ветеранів України. Таке рішення прийняв на своєму засіданні у середу, 13 березня, Уряд України. Олександр буде працювати в Міністерстві за напрямом вшанування пам’яті загиблих, підтримки сімей загиблих, ідеологічної роботи з ветеранами та співпраці з ветеранськими громадськими організаціями. На мою думку – це дуже правильне рішення. Саме учасник бойових дій, захисник ДАПу, та й ще дуже активна людина у суспільному, творчому та ветеранському житті, незважаючи на важкі поранення, найкраще зрозуміє потреби ветеранів. Ми  рішуче вітаємо Олександра Терещенка із новим призначенням, бажаємо наснаги та досягнень. І ми всі щиро радіємо успіхові нашого земляка.

Ще одна позитивна новина і знову, вона пов’язана з кадровими змінами у державі. Президент України Петро Порошенко своїм указом призначив нового заступника Секретаря Ради Національної безпеки та оборони України. Їм став заступник командувача Сил Спеціальних Операцій (ССО) полковник Сергій Кривонос. Бойовий полковник пообіцяв прикласти максимум зусиль для подолання корупції у оборонній сфері і висловив впевненість, що «підлі щури», які крадуть, або крали у армії будуть покарані. На мою думку – це дуже сильний хід Президента. Відомо, що Сергій Кривонос має незаперечний авторитет серед військових, серед учасників АТО. Його призначення на таку високу посаду, а він має вести питання саме пов’язані з державним концерном «Укроборонпром», безсумнівно посилити та покращити роботу РНБО, пов’язану із озброєнням армії.

І ще раз, всупереч загальному тренду, трохи позитиву. На засіданні Кабінету міністрів 13 березня було прийнято рішення ввести з квітня виплату додаткової допомоги багатодітним сім'ям. «З квітня члени багатодітних сімей будуть отримувати щомісяця 1700 грн від держави на третю, четверту і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-ти років. Допомога буде призначатися і виплачуватися органами соцзахисту населення за місцем проживання сім'ї. Її отримають майже 160 000 дітей з багатодітних сімей»- цитата з офіційного повідомлення Кабміну.

Так, що - відповідь на часте питання: Народжувати ЩЕ чи не народжувати? Буде тепер звучати так - швидше «так», ніж «ні». Якщо до цього додати програму «Пакет малюка», якій з вересня 2018 року скористалися понад 144 тисяч сімей і програму «Муніципальна няня», то приводів для оптимізму стає ще більше.

Процитуємо главу Уряду: «Українців має бути більше!». Хтось проти? Особисто я - за!

Щось мене занесло у позитив, це я явно не в загальному тренді. До нас знову… не доїхала Юлія Володимирівна. Ми її чекали 16 та 17 березня, але за декілька днів до візиту стало відомо про його скасування. Це вже вдруге за цей місяць. Шкода, дуже хотілось почути про зубожіння на головній площі міста. А ось Олександр Вілкул доїхав. Та, навіть, провів цілий форум «Совместная инициатива мира», який найбільше привабив увагу штовханиною між його учасниками та противниками цього кандидата в президенти які хотіли потрапити на зустріч з ним та, напевно, розповісти йому все, що вони про нього думають, але поліція їх не пустила. А нашу увагу привернуло очевидне порушення виборчого закону, якого припустився пан Вілкул та люди, які займаються його кампанією в Миколаєві. Пан кандидат провів зустріч з працівниками комунального підприємства «Миколаївелектротранс». Судячи з відео, яке виклав Миколаївський Опозиційний блок на своїй сторінці у фейсбук, зустріч відбулась у робочій час, і в ній приймав участь пан Володимир Євтушенко, який є директором цього комунального підприємства та, за сумісництвом, депутатом міської ради від опоблоку. І, таким чином, нам вбачається, що було порушено аж цілих два обмежувальних положення 64-ої статті «Закону України про вибори президента України» - заборона для посадових та службових осіб агітувати в робочій час, та використання комунального приміщення для проведення агітації. Для національної поліції, яка так опікується дотриманням виборчого законодавства – вважайте те, про що я розповів заявою про правопорушення. А відео на опозиційному фейсбуці - такою собі «явкою з повинною». Напевно, не дає спокою регіональне минуле – коли можна було все.

Під кінець тижня – ще одна новина щодо кадрових змін. Депутат Миколаївської міської ради від Блоку Петра Порошенка Євген Римар написав заяву щодо дострокового припинення своїх депутатських повноважень. Як він сам пояснив своє рішення – «К сожалению, ближайшей перспективы работы совета 7 созыва я не вижу, а сидеть протирать штаны – дело не мое» - кінець цитати. Таке іноді буває – депутати відмовляються від мандата. Чому це насправді сталося зараз – мені не відомо, можливо, згодом, дізнаємось. А його місце заступитьОльга Малярчук відома миколаївська волонтерка, голова громадської організації «Оберіг», яка опікується родичами військовослужбовців, та діяльність якої тільки цим не обмежується. З чим ми її і вітаємо. 

А наостанок – про сумне. Як в тій пісні «какая боль, какая боль – Аргентина – Ямайка – 5:0». Хто тут «Аргентина», а хто – «Ямайка», гадаю, зрозуміло всім. А біль ми цей відчули у четвер, на полі НСК «Олімпійський». А все – через хитру тактику тренера «Челсі» - у інтерв’ю перед матчем він поскаржився на поганий стан газону і всі вирішили, що його підопічні будуть грати погано, а вони як вжарили! Але, то – нічого, буде і нашій вулиці свято.