• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.6° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

А як ви пісяєте?

Вітаємо всіх!

І ще раз хочу привітати, але тепер вже з конкретного приводу. Шановні миколаївці, вітаю вас – у нас сказ! Сказ, сказ, ви все правильно почули а я не обмовився. І це я не про прихильників когось з кандидатів, це я НЕ про вибори, там трохи інший діагноз. Це я про смертельно небезпечну хворобу яку виявлено на території Миколаєва. Як відомо, ще на минулому тижні агресивна собака покусав п’ятьох осіб в Інгульському районі на вулиці Театральній. Як виявилось згодом, собака виявився скаженим, тобто, хворим, а людей він покусав, щонайменше 12-ох. Отже, спеціальна комісія міської ради оголосила у частині Інгульського району спалах сказу. Ситуація, скажемо так, весела. В тому розумінні, що весела в лапках. І не було б так сумно, якби деякі депутати міської ради, із числа так званих зоозахисників, не поводились би так, що виникає певний сумнів у їх адекватності. Подивіться самі – під час засідання «протисказної» комісії вони всіляко заважають, влаштовують розбірки та… гавкають на людей. Так, так – вам не почулося – гавкають на людей.

Шановні миколаївці! Сказ – це серйозно. Якщо вже почалися клінічні прояви хвороби – вилікуватися неможливо, а результат завжди один – смерть. Отже, власники тварин, - зробить щеплення від сказу своїм улюбленцям, якщо ще не зробили, і робить це регулярно – це єдиний спосіб майже гарантовано зберегти їм життя та убезпечити своє. На вулицях слід бути обережними та не вступати у контакт із бродячими тваринами. І пам’ятайте – носії сказу – серед нас. 

А взагалі, прогнозую, що ситуація може повторитися ще не один раз. Ненормальне положення із зграями собак на вулицях є прямим наслідком дії програми «відлов, стерилізація, випуск», а зараз вже – відсутністю будь якої програми поводження з бродячими тваринами у місті. І прийняття нової програми вперто блокується депутатами від опоблоку. Так, що – покусані люди, змушені зараз проходити вкрай неприємний та болісний курс вакцинації від сказу мають знати кому дякувати за це.

Як з’ясувалося деякі депутати миколаївської міської ради – не миються. Так, так, не миються та й ще смердять як собаки. Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства. Два депутати посварилися і викрили цю страшну таємницю. Ось таке маємо відкриття. Щось воно, чесно кажучи, якось не те з нашими депутатами, добре - з частиною з них – гавкають, не миються, смердять… Кого ми навибирали? Хоча, щодо санітарних норм, то, якщо міністрам можна, то чому депутатам – ні? Але ж, шановні виборці – наступного разу обираючи депутатів, принюхайтеся до кандидатів.

Ну, звісно, тепер про тему головну – про вибори. Фактично, вже пораховані всі голоси. Відповідно до результатів голосування на першому місці знаходиться шоу-мен Володимир Зеленьский маючи 30,24% проголосувавших, на другому місці – чинний Президент Петро Порошенко із результатом 15,95% від тих, хто прийшов 31 березня на виборчі дільниці. Тимошенко – на третьому місці, Бойко – на четвертому, а Гриценко – на п’ятому. На Миколаївщині розподіл голосів відрізняється від загальноукраїнського. На першому місці так саме шоу-мен Володимир Зеленський, на другому – Бойко, а чинний Президент Петро Порошенко посів третє місце, Тимошенко, та Вілкул – відповідно – четверте та п’яті місця. Отже, ніхто з 39 кандидатів 31 березня не набрав необхідної кількості голосів для перемоги, тому 21 квітня відбудеться повторне голосування, або, як його називають другий тур, в якому зійдуться Зеленський та Порошенко. Тоді і буде визначено, хто стане новим президентом України. Всі – і кандидати, і багаточисленні спостерігачі зазначили, що вибори і голосування пройшли цілком вільно, спокійно та конкуренто, без значних порушень як по всій Україні, так і на Миколаївщині.

І боротьба за найвищу посаду у державі розпочалась з новою силою, з новими прийомами. Відразу ж всі почали говорити про телевізійні дебати кандидатів, очевидно, пам’ятаючи, що раніше, не всі кандидати у другому турі приймали у них участь, хоча вони передбачені законом. У необхідності дебатів переконана більшість українців. Не чекаючи довго, фаворит гонки, Зеленський заліхватські, по-пацанські, у досить агресивній манері, викликав Петра Порошенка на дебати… на стадіон «Олімпійській». Чесно кажучи, не певний, що штабісти Зеленського читали Закон про вибори, коли втілювали цю ідею в життя. Там, в законі та в низці підзаконних актів чітко прописано, коли, де та як мають відбутися теледебати. Вони повинні проходити у останню п’ятницю перед голосуванням, в прямому ефірі Суспільного телебачення, за адресою - вул. Мельникова, 42, м. Київ, у період з 19 до 21 години. І про медичні аналізи, до речі, там нічого не сказано.

Натомість, Петро Порошенко в той же день відповів. «Стадіон, так стадіон» - кінець цитати. Але тут почалось – у штабі Зеленського почали говорити про те, що Порошенко не виконав якісь умови, не вибачився, і тому рано ще говорити про конкретну дату і місце дебатів. А в штабі Порошенко пішли далі, якщо вже здавати аналізи, то здавати і запросили Зеленського на рандеву у медичному пункті Олімпійського на 9 годину ранку п’ятниці.  Але Зеленський не зупинився і покликав на дебати у якості чи то ведучого, чи то рефері… Юлію Тимошенко, причому, в ультимативній формі, а Порошенко закликав свого візаві не боятися та прийти все ж таки на дебати. А потім Зеленський сказав, що здавати аналізи він на «Олімпійському» не буде, буде у приватній клініці, а потім він поїхав туди і здав там кров, а Порошенко поїхав на стадіон і там здав кров, сечу та волосся. І все це – у прямому ефірі відразу ж багатьох каналів, на кілька десятків камер, мікрофонів та диктофонів. 

Скажіть мені, шановні – як ви пісяєте? Дивне питання, скажете ви? Чому? Але ж саме цю тему, стосовно двох фіналістів президентських перегонів обговорює вся країна останні кілька днів. Замість того, щоб обговорювати їх програми, цілі та політичні якості. Чи не здається вам, що нашу увагу просто відволікають від основного та суттєвого на всілякі дрібниці. На мою думку  - виклик Зеленського, насправді, був зроблений з однією метою – поставити перед Порошенко такі умови, які б він ніколи не виконав і, таким чином, пояснити, чому Зеленський не приходить на теледебати і всіляко уникає звичайного живого спілкування і з пресою, і з людьми. А коли опонент відповів можна вкидати інші теми – про аналізи, суддівство Тимошенко і багато чого ще можна вигадати! Тобто, петляти можна без кінця, особливо, коли конкурент тупо ведеться а публіка у захваті!

Приховування кандидата – це одна з ключових стратегій штабу Зеленського. Чому? Та тому, що занадто різні люди за нього голосували, із занадто різними світоглядами. Пересічний український виборець вийшов з психологічного стану виживання. Так, десь іде війна, так, тарифи, геноцид і таке інше. Але це на словах. В душі загрози своєму виживанню українці вже не відчувають і тому готові до соціальних експериментів. Дають волю емоціям і афектам, керуються помстою і готові повірити в казку. А у кожного з них – свій сюжет своєї казки. Кожен бачить у Зеленському втілення своїх мрій, бажань та прагнень. І дуже часто ці мрії – прямо протилежні одна одній! Фактично, 5 мільйонів 713 тисяч 845 українців 31 березня придбали лотерейний квіток лотереї, про призовий фонд якого їм точно нічого не відомо! Взагалі нічого! Тому невідомо, що сам Зеленський чітко з багатьох важливих питань – не висловлювався і він немає політичного минулого, за яким можна було б передбачити хоч приблизно його позицію з того чи іншого питання. А як тільки він почне чітко та конкретно висловлюватися з важливих для країни питань, це неминуче призведе до відштовхування від нього тих частин його сьогоднішніх прихильників, які будуть незгодні з його думкою, або не будуть задоволені розмитими відповідями.

Але суспільство хоче почути відповіді, хоче побачити змагання ідей, особистостей, характерів та волі у цивілізованій дискусії. Особлива та частина суспільства, яка не голосувала ні за Зеленського, ні за Порошенка у першому турі. А таких – 10 мільйонів 156 тисяч 481 людина і це, до речі, більше, ніж прихильників двох перших кандидатів разом. А нам влаштовують шоу про попісяти. Один петляє, а інший ведеться. А час спливає миттєво! Лишається менше двох тижнів. А доля моєї країни, - це не шоу. І обом кандидатам слід припинити його влаштовувати та приймати у ньому участь. Негайно!

А пісяти всім бажаю хорошо. І до виборів і після.