• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

У Норвезькому морі відкрито велике родовище газу

Норвезька енергетична компанія Equinor відкрила велике родовище газу на шельфі в Норвезькому морі.

Про це повідомляє енергетична компанія Equinor.

Орієнтовні поклади газового родовища становлять від 2 млрд до 11 млрд кубометрів. Компанія підкреслює, що це перша така знахідка, зроблена на норвезькому континентальному шельфі у 2023 році. Крім того, це перші свердловини, які пробурили згідно з ліцензією на видобуток під управлінням Equinor, отриманою у 2020 році.

Крім того, компанія повідомила, що родовище розташоване неподалік від наявної газовидобувної інфраструктури, тому його можна достатньо швидко ввести в експлуатацію.

— Нам потрібно знайти більше газу на NCS. Відкриття поблизу існуючої інфраструктури вимагає меншого обсягу для комерційного розвитку та може бути швидко запущено з низькими викидами CO2. Разом з нашими партнерами ми розглянемо можливість прив’язки цього відкриття до Irpa, для якої ми нещодавно подали план розробки та експлуатації, — розповів Грете Б. Хааланд, старший віцепрезидент Equinor з розвідки та видобутку на півночі.

У пресрелізі компанія нагадала, що Irpa — це підводна розробка, яка пов’язана з платформою Aastad Hansteen. Вона подовжить термін служби Aasta Hansteen на сім років і сприятиме більшій активності на базі постачання в Саннесшеен, вертолітній базі в Брьоннойсунді та в організації операцій у Харстаді.

Раніше повідомлялося, що турецьке бурове судно виявило ще одне родовище газу в Чорному морі. Обсяг природного газу в новому родовищі оцінюється 58 млрд кубічних метрів, оклади знаходяться на глибині 3 тисячі 23 метри.

Читайте також: