• вівторок

    15 жовтня, 2024

  • 8.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 15 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 8.9° Переважно ясно

NFT: інформація про незамінні токені простою мовою

Поява технології блокчейну стала стартом для цифрових валют, які не залежать від банківських систем та працюють децентралізовано, тобто транзакції не контролюються ніким ззовні. Криптовалюта , що з'явилася , — відмінний варіант сучасного заробітку для кожного користувача.

Найбільший попит для трейдерів та інвесторів саме у криптовалюти. Але не лише крипта цікава вкладникам. Пильна увага багатьох прикута і до NFT. Цей продукт помітно відрізняється від інших альткоїнів, будучи унікальним. Навіть новачкам буде корисно дізнатися про незамінні токені.


Види існуючих токенів

Незважаючи на тисячі варіантів монет, всіх їх можна розділити на взаємозамінні та незамінні. Будь-яка з існуючих криптовалют — монета, що взаємозамінна. Тобто вона є цифровим варіантом грошей, який має власний курс. Хоча крипта і відрізняється волатильністю, у певний момент можна дізнатися, скільки саме вона коштує, продати та купити її.

Все трохи складніше із NFT. Незалежні токени також знаходяться всередині блокчейна, але не можуть замінюватися іншими, так як кожен токен унікальний. Свою популярність такі токени набули відносно недавно. Кожен із NFT — унікальний цифровий продукт із особливим ідентифікатором, який відрізняє його від інших.

Сучасні NFT можна прирівняти до колекційних предметів. У розпорядженні власника є унікальний цифровий екземпляр.

Як створюють і використовують невзаємозамінні токени?

Існують спеціальні стандарти, за допомогою яких виготовляється такий унікальний продукт. Найбільш поширені варіанти - ERC-1155 та ERC-7721. Ці ж стандарти використовувалися для виготовлення однієї з найпопулярніших криптовалют — ефірів. Ніхто не може підробити дані без дозволу власника NFT.

Купити унікальні пропозиції можна також на криптовалютних біржах. NFT представлені на платформах:

  • Binance NFT Marketplace
    OpenSea;

  • Binance;

  • Treasureland.

Кожен із майданчиків щодня користується кілька мільйонів людей. На відміну від криптовалюти, невзаємозамінні токени не мають плаваючого курсу, але ціна також може змінюватися залежно від попиту на унікальний цифровий продукт.

Обов'язковий етап створення NFT — «чеканка», тобто цифрові активи перетворюються на криптоактиви. Будь-яка інформація щодо конкретного токену вводиться в блокчейн, тому підробка виключена. Тільки власник продукту має підтвердження права власності.

Грамотні інвестиції у NFT

Не кожен невзаємозамінний продукт представляє інтерес. Тому перед інвестуванням необхідно провести попередній аналіз. Серед головних маркерів, які визначають цінність:

  • походження;

  • рідкість;

  • залучення суспільства;

  • перспективи.

Тематичні майданчики дають змогу визначити реальну цінність. Найчастіше сучасні NFT — витвори мистецтва. Наприклад, це можуть бути оцифровані картини, музичні твори та навіть унікальні емодзі. Деякі з незамінних токенів продаються за мільйони доларів.

Читайте також: