• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.5° Похмуро

Угорщина пропонує розділити пакет допомоги Україні на €50 млрд від ЄС, — Bloomberg

Угорщина запропонувала країнам-членам ЄС розділити пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро і спершу надати тільки половину від ухваленої суми. 

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що Угорщина вважає, що на першому етапі Україні буде досить 25 мільярдів євро. Згодом держави ЄС мають оцінити, чи виплачувати решту допомоги залежно від потреб України. 

Така пропозиція ще більше ставить під загрозу підтримку України, яка викликає занепокоєння через виключення допомоги Україні з бюджету США.

Крім того, щоб змусити Угорщину відмовитись від блокування допомоги Україні, ЄС може розблокувати майже 13 мільярдів євро фінансування для Будапешта. Наразі ці кошти заморожені через проблеми з верховенством права в Угорщині.

Нагадаємо, що в Угорщині вважають, що Україна не має реального шансу повернути собі окуповані території та що Росія нібито не становить загрози для Центральної Європи, оскільки росіяни не змогли досягти швидких і гучних результатів.

Раніше повідомлялося, що Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь заявив, що його країна дійшла згоди з Румунією, Словаччиною та Болгарією про введення національних заборон на імпорт української агропродукції для захисту своїх ринків, якщо ЄС не продовжить заборону, яка закінчується 15 вересня.

Читайте також: