• субота

    12 жовтня, 2024

  • 19.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 12 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.2° Похмуро

«Зливали» персональні дані українських військових: у Запоріжжі затримали двох агенток ФСБ

Кіберфахівці Служби безпеки викрили двох агенток ФСБ у Запоріжжі, які «зливали» ворогу інформацію про персональні дані військових ЗСУ.

У пресслужбі СБУ повідомили, що жінки розвідували бойові позиції системи протиповітряної оборони ЗСУ та передавали агресору установчі дані українських захисників.

За даними правоохоронців одна із жінок намагалась виявити локації зенітно-ракетних комплексів ППО на прифронтовій території області. Також вона передавала до ФСБ прізвища та номери телефонів своїх родичів — бійців Збройних Сил України та їхніх бойових побратимів, які воюють на передовій.

Крім цього, під час «дружніх розмов» російська агентка записувала на диктофон свої розмови з військовими про тактику дій на полі бою, а потім надсилала окупантам відповідні аудіофайли.

Інша зловмисниця обходила прифронтову місцевість та фіксувала місця тимчасового базування особового складу та військової техніки ЗСУ. За кожне виконане завдання російська спецслужба надсилала на банківські картки своїх агенток до шести тисяч гривень.

Як повідомляється, жінок було викрито на початковому етапі їх діяльності та затримано у власних помешканнях. Це дозволило своєчасно убезпечити підрозділи Сил оборони за відповідними локаціями.

За даними слідства, колаборантками виявилися дві мешканки Запоріжжя, яких влітку цього року дистанційно завербував представник ФСБ. У поле зору російської спецслужби вони потрапили через підписку на російські Телеграм-боти, які збирають розвіддані про ЗСУ.

Жінкам повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їм загрожує довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялось, що СБУ пропонує парламенту розширити перелік статей, за порушення яких суд може припинити діяльність проросійської церкви.

Читайте також: