• середа

    18 вересня, 2024

  • 16.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 18 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.8° Похмуро

Який віскі вибрати в подарунок

Дарувати алкоголь потрібно обережно. Не кожен отримувач позитивно сприймає такий подарунок. Адже хтось взагалі на п’є, тоді як у випадку з іншим можна не вгадати з напоєм.

Але якщо ви стовідсотково впевнилися, що віскі буде доречним презентом, можна переходити до наступного кроку. А саме — до визначення, який саме напій придбати.

На що звертати увагу під час вибору

Вибираючи віскі, звертайте увагу на такі моменти:

  • Напої бувають односолодовими (використовується тільки ячмінь) або купажованими (є сумішшю зернових і солодових спиртів різного виробництва). Сингл-молти вважаються кращими. Але деякі бленди можуть змагатися з ними за смаковими якостями.

  • Мінімальний термін витримки віскі становить три роки. Дійсно хороший напій, який не соромно подарувати, повинен мати витримку не менше десяти років. Чим більше — тим краще.

Якщо ви не володієте інформацією, якій марці напою віддає перевагу отримувач, а самим складно розібратися в різноманітті, пропонуємо розглянути наш перелік найкращих віскі. Сподіваємося, він полегшить ваш вибір.

Ballantine's Finest

До рецептури входять 50 видів солодового спирту й чотири — зернового. Віскі має збалансований витончений смак, у якому відчуваються ванільні, яблучні та шоколадні нотки. Аромат напою медово-пряний, насичений.

Johnnie Walker

Віскі, якому вже майже 200 років, знайомий поціновувачам міцного алкоголю в усьому світі. Його легко впізнати за косою етикеткою, колір якої залежить від назви напою. Етикетка може бути червоною, зеленою, чорною, золотою, блакитною тощо.

Більшість напоїв виробника купажовані, з вираженим смаком. У них відчувається баланс шоколадних ноток, родзинок, присмак молочного ірису.

Chivas Regal

Преміальний шотландський купаж із витримкою 12 років. Дехто вважає, що цей віскі потрібно вживати тільки в колі гурманів, палячи сигару. Але можна виконувати тільки частину правила — подавати його після їжі.

Віскі має м’який вершковий смак. У запаху поєднані акценти фруктів, трав і меду.

Jack Daniel’s

Через те, що до складу напою входить кукурудза, він має називатися бурбоном, як і інший американський алкоголь такого типу. Але через особливу техніку фільтрації, керівництво штату Теннессі вирішило, що напій заслуговує називатися теннессійським віскі.

Найкращим різновидом Джек Деніелс є Old No.7. У його смаку є нотки ірису, ванілі, деревини. В ароматі відчуваються сухофрукти, горіх, какао, тютюн, карамель.

Bell's

Шотландський купажований віскі, виготовлений із солодового та зернового спирту, можна замовити із доставкою Україною на сайті МАУДАУ. Його експорт здійснюється більше ніж у сто країн світу. Поціновувачі полюбляють його за м’який фруктово-горіховий смак, пряний запах. Вживати віскі Беллс рекомендується в чистому вигляді.

Надмірне вживання алкоголю шкідливе для вашого здоров‘я. Вживання алкоголю неповнолітними особами суворо заборонено

Читайте також: