• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Мінлива хмарність

Скільки коштує клавіатура з підсвічуванням в Україні

Ігрова периферія з підсвічуванням — це не тільки можливість спокійно грати в нічний час з вимкненим світлом, але також стильний аксесуар, що допомагає створити особливу атмосферу. Але щоб наявність клавіатури з підсвічуванням дійсно радувала користувача, необхідно мати деяку інформацію про цей вид електроніки.

Різновиди підсвічування клавіатури

Підсвічування клавіатури може бути люмінесцентним або світлодіодним. Перший варіант все швидше втрачає популярність, оскільки можливості таких моделей упираються в технологічні обмеження. Тому сьогодні правлять бал клавіатури зі світлодіодами.

Види підсвічування клавіш:

  1. Світяться лише символи. Такий варіант однаково добре підходить як для ігор, так і для роботи.
  2. Підсвічування символів та простору між клавішами. Оптимальний вибір для тих, хто хоче забезпечити собі максимальне освітлення простору замість того, щоб використовувати маніпулятор наосліп.
  3. Підсвічуються лише проміжки між клавішами. Своє завдання з освітлення клавіш виконує, але такий різновид підійде далеко не кожному.
  4. Підсвічування клавіатури. Спрощений варіант, реалізує ту ж функцію, що і підсвічування символів разом із проміжками. Клавіші при цьому стають напівпрозорими.

Налаштування підсвічування клавіатури

Головна перевага RGB-підсвічування клавіатури полягає в кастомному колірному налаштуванні. Це відкриває десятки можливостей перед геймером, причому як функціональних, і стилістичних. Можна виділити конкретними кольорами групи часто використовуваних клавіш, WASD або цифровий ряд. Це дозволить краще орієнтуватися в доступних командах, що особливо важливо в онлайн-шутерах або MOBA, де мікроконтроль є запорукою успішної гри.

З іншого боку, освітлення клавіатури, що налаштовується, відкриває також безліч естетичних рішень. Можна оформити освітлення в одній кольоровій гамі всієї клавіатури, якщо немає потреби підсвічувати окремі клавіші. Також є опція підсвічування різними кольорами різних рядів клавіш. Особливого функціонального сенсу такі можливості не мають. Однак при використанні комп'ютера в нічний час доби колірна різноманітність виглядатиме набагато приємніше, ніж звичайна темна клавіатура.

Вартість клавіатури з підсвічуванням в Україні

Середня вартість RGB-клавіатур в Україні:

  • бюджетний сегмент — від 200–300 грн;
  • середні варіанти — близько 3–5 тис. грн;
  • дорогі клавіатури — до 12 000 грн і навіть більше.

Такий розкид цін дозволяє вибрати оптимальний варіант, що влаштовує користувача в усіх відношеннях.

Читайте також: