• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Мінлива хмарність

Кейс Марко ван Бастена. Ікона футболу, яка страждала від травм

Марко ван Бастен — легенда футболу, повноцінний дев'ятий номер в історії гри. Він був водночас великим бомбардиром та автором блискучих голів, причому важливих! Це твердження чудово ілюструє його залп, що не піддається логіці, у фіналі чемпіонату Європи-1988, коли він забив божевільний м'яч за збірну Нідерландів. Таких нападників більше немає, натомість прогнози на футбол, як і раніше, доступні вболівальникам.

У серпні 1995 року Марко ван Бастен оголосив про завершення кар'єри через травму кісточки. На той час йому було лише 30 років, але він не грав уже два роки, а це означало, що голландський нападник, по суті, був позбавлений епохи свого розквіту.

Як зі сльозами на очах Фабіо Капелло сказав про людину, яка допомогла «Мілану» виграти два Кубки європейських чемпіонів під керівництвом Арріго Саккі: «Його ранній вихід на пенсію став смертельним нещастям для нього та для футболу».

Ван Бастен був відомий своїм унікальним гольовим чуттям і здатністю забивати голи з різних положень та у різний спосіб. Його техніка удару вважалася бездоганною. Форвард мав відмінну координацію і контроль м'яча, що дозволяло йому забивати голи з будь-яких відстаней і в найскладніших ситуаціях.



Читайте також: