• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Єврокомісія вирішила затримати передачу €10 млрд для Угорщини, — ЗМІ

Єврокомісія відмовилася виділити Угорщині пакет фінансової допомоги у розмірі 10 мільярдів євро, який раніше був заблокований через побоювання з приводу відмови від демократичних принципів за прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що єврочиновники «чекають останнього кроку» з боку влади у Будапешті — вони хочуть, щоб Угорщина спочатку опублікувала дані про свою судову реформу у державних ЗМІ. Тільки після цього зміни офіційно набудуть чинності.

Відомо, що до цього керівництво блоку сподівалося, що розблокування грошей допоможе вплинути на Орбана щодо початку переговорів з Україною про вступ до ЄС.

Однак, вчора його помічник в інтерв'ю західним ЗМІ запросив набагато більшу суму – 30 мільярдів євро. У зв'язку з цим Єврокомісія вирішила «підвищити ставки» та затримати передачу 10 млрд євро для Угорщини.

Нагадаємо, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна блокує і надалі блокуватиме виділення траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру, який фінансує військову допомогу Україні.

Читайте також: