• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.8° Мінлива хмарність

Новий президент Аргентини провів розіграш своєї останньої депутатської зарплати

Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей розіграв серед громадян свою останню зарплату, яку він отримав як народний депутат до складання президентської присяги.

Про це пише Associated Press.

Під час прямої відеотрансляції в Instagram Мілей продемонстрував свій офіс і похвалився своїми атрибутами президента. В етері він провів розіграш останньої місячної зарплати на посаді законодавця — 2,1 мільйона аргентинських песо (близько 2500 доларів).

«Це останній розіграш моєї депутатської зарплати, тому що я знайшов собі іншу роботу», — сказав Хав'єр Мілей у жартівливому тоні.

Переможницею стала жінка, на ім'я Вероніка Гомес. Розіграш в офісі президента контролював нотаріус.

Під час своєї депутатської кампанії два роки тому Мілей пообіцяв розіграти свою щомісячну зарплату, щоб відділити себе від «касти» політичного класу, яку він звинувачує в постійних привілеях.

«Під час моєї кампанії в народні депутати я пообіцяв пожертвувати свою зарплату... і так само як я дотримав своє слово у ролі депутата, я триматиму своє слово в ролі президента», — сказав 53-річний економіст, який став президентом лише через два роки після приходу в політику.

Нагадаємо, лібертаріанець Хав’єр Мілей 10 грудня офіційно став президентом Аргентини, відбувши церемонію інавгурації. Її відвідав зокрема й президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: