• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

Уряд Німеччини замовив у Rheinmetall нову партію боєприпасів для України

Німецька оборонна компанія Rheinmetall отримала ще одне замовлення на виготовлення понад 150 артилерійських снарядів для України.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Зазначається, що вартість замовлення досягає тризначної цифри у мільйонах євро. Десятки тисяч снарядів мають бути поставлені у 2023 році, а відвантаження решти має відбутися у 2024 році.

«Замовлення включає постачання понад ста тисяч 155-мм снарядів від нової іспанської дочірньої компанії Rheinmetall Expal Munitions, а також додаткових осколково-фугасних снарядів DM 121. Хоча замовником є уряд Німеччини, всі боєприпаси призначені для України», — йдеться в повідомленні.

Варто додати, що це вже третє замовлення на постачання артилерійських боєприпасів за Рамковим контрактом із Бундесвером. У липні 2023 року Rheinmetall оголосила про підписання нової рамкової угоди на постачання артилерійських боєприпасів з Бундесвером і розширення угоди.

Нагадаємо, що Україна підписала кілька контрактів із військовими компаніями із Франції. Зокрема, стосовно додаткових самохідних артилерійських установок «Caesar».

Читайте також: