• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 19.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.6° Похмуро

Мешканець Южноукраїнська прославляв російських військових та виправдовував війну

Мешканець Южноукраїнська підозрюється у прославлянні дій військових РФ на території України, виправдуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний, з березня по квітень цього року, тобто в період запеклих боїв на території Миколаївської області, у власному акаунті забороненої соціальної мережі «Однокласники» активно публікував дописи, у яких містилися матеріали щодо глорифікації військових РФ, які здійснюють збройну агресію на території України, а також матеріали, які виправдовували та визнавали правомірною таку агресію.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №3 Вознесенського районного управління поліції за оперативного супроводу співробітників управління СБУ в області.

У разі доведення вини йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта повідомив, що колаборанти, які під час окупації займали керівні посади, втікли разом з росіянами.

Також він відзначив, що поки невідомо, де перебувають Юрій Барбашов, якого росіяни призначали «керівником» адміністрації, та Тетяна Мезіна, заступниця голови Баштанської райради, котра за даними СБУ також працювала на окупантів.

Читайте також: