• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.4°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.4° Переважно ясно

Пораненого на Херсонщині 13-річного хлопця у важкому стані привезли у дитячу лікарню, де він вдруге попав під обстріл

Підліток з Херсонщини двічі потрапив під обстріл армії Росії, яка систематично знищує населені пункти на правому березі Дніпра.

Начальник Херсонської державної військової адміністрації Ярослав Янушевич розповів, що наразі за життя 13-річного хлопця боряться миколаївські лікарі.

Вперше він попав під обстріл за лічені години до Нового року у селі Наддніпрянське, що поблизу Херсона.

— Братик і сестричка, які в той момент поверталися додому, потрапили під обстріл. Хлопчика у важкому стані доставили до лікарні, де лікарі буквально витягли його з того світу. Але 1 січня у перші хвилини Нового року російська арміє атакує Херсонську обласну дитячу клінічну лікарню. У цей момент 13-річний Ярослав знаходився в реанімаційному відділенні. У палаті, в якій лежала дитина у вкрай важкому стані, вибило вікна. Хлопчика евакуювали до Миколаєва, де в ці хвилини за його життя продовжують боротися лікарі, - розповідає Ярослав Янушевич.

Через криваву війну, розпочату Росією, дитина, яка в ці свята мала радісно розпаковувати подарунки та загадувати бажання, зустріла Новий рік на операційному столі під ворожими обстрілами. 

— Що цим нелюдам зробив 13-річний хлопчик, що вони двічі намагались його вбити. Немає таких слів, щоб описати ненависть та огиду до росіян, які віддали та виконали цей злочинний наказ. Сидіти вам на лаві трибуналу та горіти в пеклі, - пише Ярослав Янушевич.

1 січня по Херсону було зафіксовано як мінімум 7 прильотів. Росіяни атакували місто з реактивних систем залпового вогню, а також ракетами С-300.

Читайте також: