• неділя

    29 вересня, 2024

  • 24°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24° Мінлива хмарність

Двох миколаївців підозрюють у привласненні мільйона гривень благодійних коштів з Румунії

Ілюстраційне фото

У Миколаєві викрили двох «волонтерів», які підозрюють у привласненні більше мільйона гривень від румунського благодійного фонду.

Як повідомили у прокуратурі Миколаївської області, підозрювані – 47-річний миколаївець та його 37-річна сестра. 

Зазначається, що у 2022 році підозрювані отримали пожертву від румунського благодійного фонду у сумі понад 1 мільйон гривень. За ці кошти вони мали придбати будівельні матеріали для ліквідації наслідків ракетних ударів росіян по Миколаєву та області. Однак  кошти вони легалізували та забрати собі.

Нині слідчі поліції повідомили обом фігурантам про підозру за використання благодійної пожертви з метою отримання прибутку (частина 3 статті 201-2 КК України), підробку документів (частина 2 статті 200 КК України) та за пособництво володіння, використання, розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, здійснення фінансової операції, зміна форми (перетворення) такого майна, вчинені особою, яка знала, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом (частина 2  статті 209 КК України).

Примітка: відповідно до статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що 11 серпня поліція затримала 23-річного мешканця Кривого Рогу, який створив фейковий телеграм-канал «Миколаївського Ванька» та збирав з українців донати на свої рахунки.

Раніше повідомлялося, що шахраї шляхом обману привласнили 196 тисяч гривень з карткових рахунків жителів Миколаївської області.

Читайте також: