• неділя

    29 вересня, 2024

  • 20.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.9° Похмуро

Мешканець Кривого Рогу створив фейковий канал «Миколаївського Ванька», де зібрав 3 мільйони гривень з українців

Поліція затримала 23-річного мешканця Кривого Рогу, який створив фейковий телеграм-канал «Миколаївського Ванька» та збирав з українців донати на свої рахунки.

Про затримання повідомляє пресслужба МВС.

Чоловік копіював повідомлення з оригінального каналу про збори на підтримку ЗСУ, замінюючи номери банківських карток чи посилання на «банки».

«У такий спосіб шахрай привласнював гроші небайдужих громадян. Кошти зловмисник витрачав на розваги в онлайн казино, ресторани та інші свої потреби. Нині вже встановлено більше 100 осіб, які здійснили перерахування на картку зловмисника під виглядом оголошених зборів на Сили Оборони України. Нині слідчі дії продовжуються», — повідомили в МВС.

Варто додати, що «Миколаївський Ванек» — єдиний миколаївський телеграм-канал з аудиторією понад 1 мільйону підписниківХоч канал і верифіковано, про що свідчить спеціальна позначка біля його назви, фактично достеменно невідомо, кому він належить.  

Раніше повідомлялося, що шахраї шляхом обману привласнили 196 тисяч гривень з карткових рахунків жителів Миколаївської області.

Читайте також: