• понеділок

    23 вересня, 2024

  • 23.7°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 23 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.7° Похмуро

Близько шести мільйонів людей в Україні перебувають під загрозою мінної небезпеки, — Шмигаль

В Україні близько шести мільйонів людей перебувають під загрозою мінної небезпеки. Близько 250 людей загинули від мін, ще понад 500 дістали поранення.

Про це заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час церемонії передачі МВС 15 мобільних класів безпеки для роботи з дітьми, повідомив «Укрінформ».

«Відповідно до аналізу й експертних даних, близько шести мільйонів людей в Україні знаходяться під загрозою мінної небезпеки для їхнього життя і здоров'я. Наразі близько 250 людей загинули від мін в Україні, ще понад 500 людей зазнали поранення і каліцтва через міни. І якщо нічого не робити або використовувати стандартні технології, то ще близько девʼяти тисяч людей постраждають або загинуть від мін в Україні», — наголосив Денис Шмигаль.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, з початку повномасштабної війни Росії проти України загинуло 505 дітей, з них троє дітей підірвалися на мінах і 38 дістали серйозні поранення від вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 20 тисяч боєприпасів на території Миколаївщини.

Читайте також: