• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Сапери на деокупованих територіях Миколаївщини знешкодили понад 20 тисяч боєприпасів

З початку повномасштабної війни піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 20 тисяч боєприпасів на території Миколаївщини.

У Миколаївській ОВА зазначили, що підрозділи ДСНС залучалися до розмінування шість тисяч разів.

Про це сьогодні, 9 жовтня, повідомив заступник начальника управління — начальник відділу гуманітарного розмінування управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Миколаївській області Юрій Слющенко.

«Станом на сьогодні, вилучено та знешкоджено більше ніж 20 тисяч вибухонебезпечних предметів. На наявність прихованої вибухівки чи нерозірваних боєприпасів перевірено 150 км автодоріг, 120 км залізничних колій, газо- та нафтопроводи, понад 1000 км ліній електропередач, — проінформував Юрій Слющенко.

Також він розповів, що за 2023 рік у результаті необережного поводження з вибухонебезпечними предметами зафіксовано 45 трагічних випадків. На них 15 осіб — загинули та 50 — травмовані, в тому числі і чотири дитини.

Нагадаємо, що благодійники передали миколаївським піротехнікам десять пар чоботів «Павуків», які створені аби мінімізувати травмування саперів під час роботи.

Читайте також: