• субота

    12 жовтня, 2024

  • 19°
    Гроза

    Миколаїв

  • 12 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19° Гроза

В Києві на будмайданчику знайшли тіла двох неповнолітніх дівчат

Сьогодні, 9 жовтня на території будівельного майданчика одного з житлових комплексів у Деснянському районі Києва виявили тіла двох неповнолітніх дівчат.

Загиблими виявилися двоє студенток інформаційного коледжу одного зі столичних вищих навчальних закладів, 2006 та 2005 років народження, повідомила Київська міська прокуратура.

«Під час огляду недобудови на 26 поверсі правоохоронці виявили речі загиблих дівчат та два мобільні телефони, у яких містилися передсмертні повідомлення, надіслані близьким із затримкою відправлення. Першочерговими слідчими та розшуковими заходами установлено, що дівчата разом навчалися, дружили, а напередодні спільно переночували у батьків одної з них», — йдеться у повідомленні.

Обидві дівчини позитивно характеризуються за місцем навчання, батьки брали участь в їхньому житті та переймались їхньою безпекою, зазначили у прокуратурі.

За фактом загибелі дітей розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 115 КК України — умисне вбивство з позначкою «самогубство».

«У межах слідства будуть з’ясовуватися причини, які могли призвести до їх смерті. Після отримання необхідних для розслідування матеріалів планується призначення посмертної судово-психологічної експертизи для з’ясування наявності чи відсутності у них психічного стану, що міг вплинути на їх суїцидальні дії та чи були у цьому дії сторонніх осіб», — уточнили у відомстві.

Київська міська прокуратура закликає батьків та службових осіб, відповідальних за безпеку і розвиток дітей, бути більш уважливими та дбайливими до їхнього психолого-емоційного стану.

Відділ комунікації поліції Києва уточнив, що тіла дівчат виявили на вулиці Оноре де Бальзака.

Нагадаємо, у Києві від вживання психотропних речовин загинули дві неповнолітні дівчини.

Читайте також: