• четвер

    10 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 10 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Кім: За 100 днів ми вибудували оборону Миколаєва, що важко пробивається

Військовий губернатор Миколаївської області Віталій Кім розповів про успіхи протистояння військам РФ на миколаївсько-херсонському напрямку за сто днів.

Про це він розповів в інтерв'ю журналістці Ганні Монгайт, пишуть НікВести.

Він повідомив, що за цей час військові дії перейшли до стадії тактичної оборони. За його словами, українські бійці вибудували оборону Миколаєва, яка «важко пробивається».

— Хотілося б, щоби минуло 100 днів і ми їх звідусіль вибили та перемогли, але, на жаль, це не так. Росіяни окопуються. Очевидно, що у планах утримувати позиції, а не йти у наступ. Власне, лінія фронту, яка сьогодні збудована, важко пробивається, тому що росіяни не мають достатньо сил, мотивації, зброї та бажання подолати кордон, тому що наші ЗСУ мають більше мотивації та досвіду, – сказав Віталій Кім.

Губернатор додав, що зараз українські захисники очікують на озброєння, яке допоможе звільнити окуповані території за мінімальних втрат з українського боку.

— Для того, щоб відбити території, ми чекаємо на озброєння, щоб втратити якнайменше людей. У будь-якому разі ми тут їх виб'ємо. Точно. Питання часу і втрат, але тут на півдні на них точно ніхто не чекає. Збираємось вибити їх кудись подалі, – сказав Віталій Кім.

Нагадаємо, що українські захисники знищили російську мотострілецьку батальйонно-тактичну групу РФ у Херсонській області.

Читайте також: