• середа

    9 жовтня, 2024

  • 13.4°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.4° Переважно ясно

Військовий розвідник розкрив деталі роботи партизан на Херсонщині: Цілевказання стратегічних цілей та диверсії у тилу

Фото: Der Spiegel. Бійці 28 омбр на Миколаївщині

В тилу ворога на Херсонщині діє значна кількість партизанських підрозділів при підтримці ССО, які готують усі умови для відвоювання обласного центру.

Про це німецькому журналу Der Spiegel розповів військовий розвідник з позивним «Смерека».

За словами офіцера, на Півдні України цивільні оголосили війну росіянам. В силах опору зараз два типи партизан: добровольці і «професіонали», які були підготовлені до підривної роботи у важких умовах заздалегідь.

— Другу групу ми готуємо з 2014 року на випадок вторгнення. Коли почалася війна, ці люди одразу знали, що треба робити, — пояснив «Смерека».

Він додав, що уся агентура виконує широкий спектр завдань на ворожих територіях — розвідує позиції окупантів, наводить артилерію на ключові цілі (склади, командні пункти, засоби ППО та РЕБ). В їхні обов'язки також входять саботаж та диверсійні акти.

Українська розвідка має в своєму розпорядженні докази, що бойовий дух росіян на Херсонському напрямку досить низький. Окрім того, що їх ненавидять місцеві, вони погано оснащені. Перш за все, маріонеткові підрозділи проросійських терористів воюють в кволих бронежилетах і зі старими гвинтівками.

Нагадаємо, сьогодні радник мера Маріуполя повідомив, що окупанти тимчасово зачиняють місто для боротьби з партизанами.

 

Читайте також: