• середа

    9 жовтня, 2024

  • 14.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.1° Ясне небо

«У нас ще не було втрат жодної з систем», — командувач ОК «Південь» підтвердив, що усі спроби Росії вполювати HIMARS були марними

Генерал-майор Андрій Ковальчук, який керує військами оперативного командування «Південь», заявив, що у його зоні відповідальності росіянам не вдалося знищити ні однієї системи HIMARS, хоча вони за ними полюють щогодини.

Про це він розповів у розмові з Tablet Magazine.

За словами офіцера, американці були здивовані, наскільки ефективно ЗСУ застосували передані HIMARS на півдні, руйнуючи мости та випалюючи десятки складів з боєприпасами і технікою.

— У нас ще не було втрат жодної з систем HIMARS. Це демонструє, наскільки добре ми швидко навчилися їх використовувати <...> Наші союзники також побачили надзвичайну економічну ефективність того, як ми використовуємо ракети. Кожна випущена ракета в багато разів знищує вартість російської техніки чи боєприпасів, — акцентував він.

Генерал-майор додав, що Росія навпаки застосовує «розумні» ракети максимально бездарно, витрачаючи мільйони доларів на враження незначних цілей.

— У проміжку між втратою російського обладнання на острові Зміїний і затонулим російським флагманським кораблем «Москва», росіяни розтратили технології на мільярд доларів тільки в водах Одеси, — зазначив Андрій Ковальчук.

Нагадаємо, сьогодні Україна отримала нову партію РСЗВ HIMARS.

Читайте також: