• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 16°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16° Ясне небо

Україна отримає півтора мільярда євро військової допомоги, — Резніков про підсумки конференції у Копенгагені

Голова оборонного відомства України Олексій Резніков задоволений результатами Копенгагенської конференції Північноєвропейських союзників з підтримки України.

Про це він повідомив в інтерв'ю датському телеканалу DR, передає LB.

— Це була дуже практична та конкретна зустріч з нашими колегами з оборонних відомств. Результат – закладання півтора мільярда євро для військової допомоги України, —  зазначив він.

За словами міністра, на конференції у Копенгагені обговорювалися програма з розмінування, програми з тренувань ЗСУ. Також йшлося про середньо і довготермінові програми з надання Україні озброєння, гаубиць та різних систем задля стримування росіян і після цього – проведення контрнаступальної кампанії.

— На зустрічі у Копенгагені ми обговорювали питання стабільності поставок, розширення можливостей виробників створювати більше озброєння, гаубиць, транспортних засобів,  сказав Олексій Резніков.

Нагадаємо, що Данія додатково виділяє 110 мільйонів євро на військову підтримку України. Про це на церемонії відкриття Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України у Копенгагені сказала прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен

Читайте також: