• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

CNN: США радили Україні обмежити контрнаступ одним напрямком — обрали Херсонщину

Перед початком контрнаступальних дій у Вашингтоні закликали Київ не розділяти зусилля на різні напрямки, а зосередитися на пріоритетному регіоні. Ним стала Херсонська область.

Про це пише CNN, опираючись на свідчення джерел.

Американські радники хвилювалися, що масштабний наступ призведе до надмірного розтягування сил по багатьох фронтах, але завдяки звуженню планів на Херсонщину цього не відбулося.

— Загалом ми надаємо українцям інформацію, щоб допомогти їм краще зрозуміти загрози, з якими вони стикаються, і захищають свою країну від російської агресії. Зрештою, українці приймають остаточні рішення щодо своїх операцій, — прокоментував журналістам спікер Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер.

Як додає телеканал, «серед українських радників із США та Заходу існує чітке відчуття, що українські військові перебувають у набагато більш рівноправних відносинах з Росією, ніж вважалося ще кілька місяців тому».

— Це показує вам, що може дати тривале навчання та постачання озброєння, коли сили мають високу мотивацію та спроможність у своєму застосуванні, — заявив CNN топпредставник НАТО.

Сьогодні Херсонська облрада заявила, що українські війська, які перейшли в контрнаступ на півдні країни, досягли успіху в трьох районах тимчасово окупованої Херсонської області.


Читайте також: