• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Поранені українські бійці розповідають про величезну технологічну перевагу ворога на Херсонському напрямку

На Херсонському напрямку російські мають величезну технологічну перевагу і дуже добре озброєні.

Про це розповідають поранені військові, з якими поспілкувалися журналісти Washington Post.

Військові, які воювали на херсонському напрямку кажуть, що  російські безпілотники «Орлан» виявляють українські позиції з висоти більше кілометра над головою. Через це українські солдати не чують дзижчання двигунів апарата, який стежить за їхнім пересуванням.

Також Washington Post пише, що російські танки виїжджають з новозбудованих бетонних фортифікацій, щоб обстріляти українських піхотинців. Після цього вони знову ховаються під бетонні укриття, які захищають їх від артилерійських і ракетних ударів з українського боку. Контрбатарейні радарні системи автоматично виявляють українські сили, які обстрілюють російські позиції, накриваючи їх артилерійським вогнем у відповідь.

Також російські військові використовують хакерські інструменти, щоб викрадати безпілотники в українських операторів, яким залишається тільки спостерігати за безсилим приземленням своїх апаратів за ворожою лінією фронту.

Російські засоби електронної боротьби - це теж постійна загроза. Солдати розповіли, що після зміни вмикали свої телефони, щоб зателефонувати рідним. Але це призводило до того, щоб російська артилерія одразу ж починала їх обстрілювати.

— Ми вмикали мобільні телефони чи радіо, і вони одразу визначали наше розташування. А потім починалися обстріли, —  розповів один із бійців на ім’я Денис.

Раніше повідомлялося, що поранені військові, з якими поспілкувалися журналісти Washington Post кажуть, що їм не вистачає артилерії, щоб вибити російські війська з позицій, на яких вони закріпилися. Втрати українських військових «п’ять за одного».

За даними Інституту вивчення війни, українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Раніше повідомлялося, що за висновками американського Інституту вивчення війни, однією з цілей ЗСУ в ході контрнаступальних дій на Херсонщині є збереження життів бійців.

Нагадаємо, ЗСУ прорвали першу лінію оборони на Херсонщині. Зокерма, бойовики так званої «ДНР» відійшли зі своїх позицій в Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою. 

Після цього військові закликали дотримуватися інформаційної тиші в питаннях наступу ЗСУ на Херсонщині.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’‎ю AB заявив, що окрім наступальних дій української армії в Херсонській області,  окупантів незабаром чекає ще багато неприємних сюрпризів.

Читайте також: