• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Костенко: «Найближче завдання — вибити росіян з правобережжя Херсонщини»

Вибити російських окупантів і самим закріпитись на правому березі Дніпра — це найближча ціль Сил оборони України на Херсонщині.

Про це заявив полковник, який захищає Південь, Роман Костенко, інформує Цензор.НЕТ.

— Найближче завдання – вибити ворога з правобережжя Херсонщини і закріпитися там самим. Як мінімум, це убезпечить наш Південь: зупиниться просування росіян на Одесу і Миколаїв, зменшаться обстріли останнього. Але навіть просування ЗСУ на 10-15 км вперед дасть нам можливість вражати ворожі цілі не тільки далекобійною артилерією типу HIMARS, а й іншим артозброєнням з меншою дальністю, але якого в нас набагато більше, – пояснив парламентар.

Також Роман Костенко наголосив, що до контрнаступу ретельно готувались і він йде за планом.

— В нас були локальні наступальні дії, завдяки яким ми захопили плацдарми на лівому березі річки Інгулець. Утримували і поступово розширювали за допомогою різних підрозділів. Це стало основою для подальшого вклинення в позиції противника. Населенні пункти там вже важко назвати населеними пунктами, противник стер їх з лиця землі. Наші солдати – герої, які тримали ті руїни. Противник розумів, чим загрожує цей плацдарм і постійно намагався їх вибити звідти. Є ще перспективи для подальших дій, а росіяни справді дуже налякані тим, що відбувається, – підсумував він.

Нагадаємо, полковник Роман Костенко, який зараз боронить Південь, пояснив, чому місцеві жителі не повідомляють про звільнені населені пункти на Херсонщині.

Читайте також: