• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.1° Ясне небо

У Криму російські окупанти під час обшуків затримали 6 кримських татар

Вранці 24 січня спецслужби РФ почали масові обшуки в оселях кримських татар. Обшуки провели в Джанкойському районі тимчасово окупованого Криму. Окупанти затримали 6 людей.

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність».

— З 4 години ранку в Криму тривають нові обшуки в будинках кримських татар. Жителі Джанкойського району повідомляють про дії спецслужб за кількома адресами, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з обшуками прийшли до рідного брата політв'язня Енвера Кроша – Екрема Кроша, який проживає в с. Близькогородське.

Крім того, силовики обшукали будинок брата політв'язня Едема Бекірова – Османа Абдуразакова, який мешкає в с. Дніпровка.

Також обшуки відбулися в Айдера Асанова в с. Тимофіївка, Рефата Сейдаматова в с. Тимофіївка, Лемана Зекір'яєва в м. Джанкой, Халіла Мамбетова в м. Джанкой.

Повідомляється, що всіх шістьох затримали і відвезли в управління ФСБ Криму. Точне місце їхнього перебування ніхто з родичів не знає.

Нагадаємо, в рамках мобілізації, про початок якої кілька днів тому оголосив російський президент Владімір Путін, повістки почали роздавати і на території тимчасово окупованого півострова Крим.

Читайте також: