• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 14.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.8° Переважно ясно

Кабмін затвердив рішення про відновлення «Миколаївводоканалу»

Кабінет Міністрів України під час засідання ухвалив два важливих рішення, які стосуються відбудови шести мостів на Київщині та відновлення Миколаївводоканалу.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

— На порядку денному маємо рішення, яке дозволить продовжити проект з європейським інвестиційним банком для відновлення Миколаївводоканалу. Це допоможе покращити систему водопостачання та водовідведення у місті, особливо в контексті руйнувань, які вчинили там російські терористи,— повідомив він.

Друге рішення, яке сьогодні також ухвалено у контексті відбудови – угода із Citibank, яка дозволить Україні отримати 31 мільйон євро на відбудову шести мостів та шляхопроводів. Шмигаль додав, що це проекти в Київській області, які покращать логістику та сприятимуть поверненню життя на деокуповані території.

Прем’єр-міністр наголосив, що всі проекти мають бути втілені швидко, а результат очікується вже цього року.

Нагадаємо, що на відбудову гімназії імені Миколи Аркаса, школи №51 у Соляних і №60 у Варварівці планують витратити 800 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що КП «Миколаївводоканал» без тендерів придбало значні обсяги щебню та піску у компаній-новачків на ринку держзакупівель, можливо, за завищеними цінами.

Також повідомлялося, що комунальне підприємство «Миколаївводоканал» планує створити дочірнє підприємство, яке торгуватиме електроенергією.

Читайте також: