• вівторок

    15 жовтня, 2024

  • 9.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 15 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 9.8° Похмуро

Зеленський про контрнаступ: складно, але ініціатива в руках України

Президент Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ ЗСУ відбувається повільніше, ніж хтось це хотів би, але ініціатива в руках українських військових.

Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю представникам ЗМІ Латинської Америки.

Президент України наголосив, що контрнаступ «це коли наступає армія, а не відступає назад. І це важливий позитив, ініціатива в руках України».

— Дуже складно так довго воювати. Дуже складно, коли в тебе дефіцит тієї чи іншої зброї. Все це дуже складно, тому що це війна. Я просто знаю, що нам складно, але я точно знаю, що росіянам складніше. У нас в очах втома, а в їхніх очах — страх, — вважає він.

Президент додав, що Україна звільняє лише свої території.

— Росія, на відміну від нас, реально може закінчити цю війну швидше, без зайвих жертв. Це вийти з нашої території. Тому що Україна не збирається продовжувати війну на території Російської Федерації. Це ніколи не було нашою метою. Ми деокупуємо свої території. І в цьому різниця. Їм є куди повертатися, а нам — ні, — додав ні.

Раніше повідомлялося, що українські військові платять кров'ю за кожен метр просування на фронті, тому головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного дратують коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікувалося.

Читайте також: