• пʼятниця

    20 вересень, 2024

  • 15.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересень , 2024 вересень

  • Миколаїв • 15.7° Ясне небо

Росія може заплющити очі на деокупацію Криму, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Росія може заплющити очі на деокупацію Криму, так само як робила це під час відступу з інших окупованих українських територій.

Про це він повідомив на відкритті саміту Кримської платформи.

Українські сили рухаються вперед попри все. Хто б що не казав — вперед. А коли Росія відступає з захоплених територій, то просто заплющує на це очі, на свою слабкість. Так само російське суспільство може заплющити очі і на відступ окупантів з Криму, — зазначив Володимир Зеленський.

Він підкреслив, що основне завдання Кримської платформи — готувати деокупацію, а Україна розуміє, як повернеться і скільки кроків потрібно для цього зробити.

Президент України також прокоментував заяви про «торгування територіями» з Росією.

Коли хтось у світі говорить про нашу територію, окуповану Росією, щоразу це згадка не про землю, а дітей, батьків, родини. Україна не торгує територіями, бо Україна не торгує людьми. Крапка на цьому, — додав Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялось, що 64% респондентів, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології, вважають, що Україна має звільнити свою територію від російських окупантів включно з Кримом. Навіть якщо підтримка Заходу може зменшитись, а війна триватиме довше.

Читайте також: