• субота

    12 жовтня, 2024

  • 19.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 12 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.2° Похмуро

Правоохоронці прийшли з обшуком до мера Мукачева

Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро вчора, 10 жовтня, прийшли з обшуком до мера Мукачева Андрія Балоги.

Правоохоронці розслідують корупційну схему, повідомили в СБУ.

Крім того, обшуки проводять у голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та в низці компаній через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону «Авангард».

Як відомо, це центр Мукачевого, на березі річки Латориця. За даними слідства, влітку міська рада виставила на торги 3 гектари комунальної землі за заниженою в 10 разів ціною і продала її компанії, яка фактично належить Михайлу Ланьо. СБУ називає його кримінальним авторитетом «Блюк».

У спецслужбі кажуть, що через схему міський бюджет Мукачевого недоотримав від продажу 100 мільйонів гривень.

Андрій Балога у своєму Facebook наполягає, що всі рішення і процедури щодо продажу землі навколо стадіону були в межах чинного законодавства.

«Декілька слів з приводу проведення слідчих дій в місті Мукачеві. По-перше, кримінальне провадження, в рамках якого відбуваються слідчі дії, стосується викупу земельної ділянки ТОВ «Універсал-М», яка ними орендується у місті з 2003 року. По-друге, всі рішення та процедури щодо цієї земельної ділянки здійснювались у поточному році відповідно до чинного законодавства», — заявив він.

За словами Андрія Балоги, уся потрібна інформація та документи були надані правоохоронцям.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро провело обшуки в офісах та місцях проживання співробітників єдиного в Україні виробника охолоджених тепловізійних прицілів Archer.

Читайте також: