• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

У розвідці підрахували, скільки росіян щомісяця мобілізують на війну

У Російській Федерації триває мобілізація на війну проти України. Її темпи щомісяця становить понад 20 тисяч осіб.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв'ю Еспресо.

За його словами, що РФ щомісяця мобілізують понад 20 тисяч людей. Це рекрутинг і серед ув'язнених, і серед боржників, якихось неблагонадійних категорій населення, про добровольців там не йдеться.

«Мобілізація строковиків планово триває. Рекрутинг, в тому числі із мотивацією фінансової виплати або, якщо людина не підписує контракт, то якісь санкції обіцяють», — заявив Андрій Юсов.

Він також відзначив, що російське командування широко практикує примусове підписання контракту із колишніми військовослужбовцями.

«Коли начебто викликають на звірку у військкомат, кладуть контракт і в принципі назад людина не виходить, бо інакше йому погрожують вже якимось кримінальним переслідуванням або іншими проблемами в житті. І от так частина опиняється на фронті», — пояснив Андрій Юсов.

При цьому він зазначив, що говорити про мотивацію цих людей, з точки зору ідеології не доводиться, особливо, коли мова йде про депресивні регіони.

Раніше повідомлялось про те, що російська пропаганда за допомогою мемів, провокативних відео та брехливих новин про втрати намагається зірвати мобілізацію в Україні.

Читайте також: