• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 17.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.6° Похмуро

Польські спецслужби виявили фільтраційні табори та в’язниці, які росіяни створили для українців

Речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин повідомив, що польські спецслужби виявили кілька місць, які росіяни використовують як фільтраційні табори або в’язниці для українців. Їх можна знайти, зокрема, в Донецьку, Докучаєвську, Мангуші та Новоазовську.

Про це пише Polskie Radio.

За даними польської розвідки, росіяни під час «перевірок» шукають людей із бойовим досвідом і чиновників адміністрацій. Потім окупанти депортують українців до Росії, а деяких примусово відправляють на фронт.

— Людей, які викликають сумніви, жорстоко репресують. Їх катують, примушують свідчити чи робити заяви проти України або притягують до суду в рамках пропагандистських показових політичних процесів, — написав Станіслав Жарин.

Також польські спецслужби повідомляють, що російські військові використовують захоплені штаби місцевої української влади, зокрема, приміщення місцевої поліції та Державної міграційної служби України.

— За оцінками, наразі понад 1,5 мільйона українців було відправлено до в’язниць і фільтраційних таборів, більшість із них були примусово потрапили до Росії. Серед ув’язнених і переміщених осіб тисячі дітей, — пише Polskie Radio.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Маріуполі і на околицях міста діють чотири фільтраційні центри, де росіяни утримують вже понад 10 тисяч людей.

Читайте також: