• середа

    9 жовтня, 2024

  • 14.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.8° Ясне небо

Публічно заперечував збройну агресію РФ проти України, — судитимуть мешканця Первомайська

Затверджено та скеровано до суду   обвинувальний акт стослвно 59-річного жителя Первомайська за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомили в Первомайській окружній прокуратурі.

За даними слідства, зловмисник, під час воєнного стану, поширював у соцмережах та особистих повідомленнях у месенджерах ряд постів своїм близьким та знайомим на підтримку рф та заперечення її збройної агресії проти України.

Досудове розслідування здійснювалось Первомайським районним відділом поліції за оперативного супроводу управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

 У разі доведення його вини йому загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Нагдаємо, контррозвідники СБУ затримали мешканця Миколаєва, який ініціативно збирав та поширював в російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури у Миколаєві.

Читайте також: