• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Ясне небо

Удар ЗСУ по мостах у Херсоні: Росіяни скуповують надувні матраци та готуються до відступу, — військовий експерт

Точний удар українських військових по Антонівських залізничному та автомобільному мостах в Херсоні відрізало окупантам шляхи відходу у разі успішного контрнаступу ЗСУ. Через це окупанти у паніці почали скуповувати надувні матраци.

Про це повідомив полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, російські військові укріплюються на Херсонському напрямку, оскільки «реалістично оцінюють» можливість свого відступу з тимчасово окупованих територій. 

— Я так розумію, що для них дуже важливо утримати Крим. І вони розуміють: якщо буде контрнаступ ЗСУ, то ми намагатимемося звільнити Крим так само, як і решту своєї території. Окупанти реалістично оцінюють ймовірність того, що доведеться полишити Херсонську та частину Запорізької області — раз така команда дана — укріплювати. Якби вони були впевнені, що утримають ці території і не буде загрози вторгнення ЗСУ в Крим — вони б ці роботи не проводили. Бо ці роботи не можна проводити без наказу із самого верху, – каже Олег Жданов.

Військовий експерт додав, що пошкодження Антонівських залізничного та автомобільного мостів у Херсоні не тільки загальмувало процес перекидання російської техніки, але відрізало окупантам шлях відходу у разі успішного контрнаступу ЗСУ. Зокрема, про це у своєму відеозверненні до міністра оборони РФ Сергія Шойгу каже російський військовий. Окупанти навіть почали скуповувати надувні матраци.

— У зверненні військовий каже, що мости зруйновані, шляхів для відступу немає, а на лівому березі засіли кадирівці з кулеметами, які не дадуть жодного шансу на відступ російським військам. І що російських військових кинули напризволяще на правому березі. Але жителі Херсону повідомляють, що коли був зруйнований Антонівський міст, наступного дня на базарі російські солдати скуповували надувні човни, надувні матраци і решту засобів для плавання. Не просто ж так вони поскуповували все, що було в наявності. Вони розуміють, що керівництво швидко втече і тому готуються втікати теж, – каже Олег Жданов.

Нагадаємо, перша велика ціль, якої ЗСУ мають досягти на півдні – деокупація правого берега Дніпра, вважає військовий експерт Петро Черник.

Читайте також: