• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Ясне небо

«Буде ще гірше», — у Червоному Хресті попросили Молдову та Румунію готуватися до нових біженців з півдня України внаслідок зростання інтенсивності російських обстрілів

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста заявили, що зростання кількості російських ударів по Миколаївщині та Одесчині призведе до нових біженців у Молдову та Румунію.

Заяву опублікувала французька філія МКЧХ.

У Червоному Хресті прогнозують погіршення ситуації для жителів Миколаївщини, Одесчини та Херсонщини внаслідок російських артобстрілів.

— Натиск Росії на півдні України вже має сильний вплив на сусідні Молдову та Румунію. Ці країни зараз приймають дуже велику кількість людей, які тікають з України. І, швидше за все, буде ще гірше. Необхідність підтримки цих країн для нас очевидна. Це також важливо для нашого Руху, який посилює там свою присутність, — акцентували у благодійній організації.

У МКЧХ пообіцяли допомогти Молдові та Румунії з прийняттям нових біженців з південних областей України, відкривши нові відділення.

— Ми відкрили дві делегації Французького Червоного Хреста в Бухаресті та Кишиневі, щоб бути ближче до команд на місці. Ми маємо подвійну мету: розвивати першу допомогу та зміцнювати дії щодо психічного та первинного здоров’я, — додали у заяві.

Нагадаємо, окупанти не допустили «Червоний Хрест» до колонії в Оленівці.

Читайте також: