• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Ясне небо

Фукуяма: Звільнення Херсона відкриє Україні нові цілі, зокрема міст через Керченську протоку

Американський філософ, політичний економіст Френсіс Фукуяма вважає, що українське командування продовжує приймати стратегічно мудрі рішення, зокрема, щодо намірів звільнення Херсона та півдня України від російських окупантів.

Про це йде мова у його колонці на americanpurpose.com, текст якої українською опублікувало видання Новое время.

Філософ вважає, що імпульс у війні між Росією та Україною досить різко змістився на користь української сторони. І що найближчими тижнями можна очікувати великих змін на полі бою.

Френсіс Фукуяма з оптимізмом дивитися на перспективи України, незважаючи на заламування рук з приводу очевидного глухого кута на полі бою, відколи в середині квітня росіяни переключили увагу на Донбас. 

Він вважає правильним рішення українського командування зосередитися на звільненні Херсона та областей на півдні, що дозволить їм відновити вихід до Чорного моря, а не на спробах відтіснити Росію у Луганську. 

На думку філософа, після звільнення Херсона Україна може поставити собі  ціль заблокувати міст через Керченську протоку, який дуже важливий для Росії у цій війні.

— Росіяни окупували Херсон майже від початку війни, і вони мали достатньо часу, щоб там зміцнитися. Але місто розташоване на західному березі Дніпра, і дістатися до нього можна лише двома мостами, які нещодавно опинилися під вогнем українських артилерійських атак. Звільнення Херсона відкриє нові цілі, такі як міст через Керченську протоку, яка має вирішальне значення для поповнення запасів російських військ у Криму, - написав Френсіс Фукуяма.

Нагадаємо, телевізійники з Великої Британії отримали можливість поспостерігати за українськими артилеристами на південному напрямку та оцінити загальну ситуацію на фронті.

Читайте також: