• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.5° Ясне небо

РФ залізницею перекидає сили на Запорізькому та Херсонському напрямках, — Генштаб ЗСУ

Росія нарощує свої сили на Запорізькому та Херсонському напрямках. Здебільшого військових та технік перекидають залізницею.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, окупанти перемістили на Криворізький напрямок три батальйонно-тактичні групи, які виконували завдання на Новопавлівському напрямку, а також перекинули одну батальйонно-тактичну групу на Запорізькому напрямку.

Олексій Громов зазначає, що поповнення втраченого озброєння, техніки та нарощування угруповання військ на Херсонському та частково на Запорізькому напрямках (особливо на Мелітопольському) росіяни здійснюють залізницею: через Керченський міст і територію тимчасово окупованого Криму.

— Крім того, територію Криму противник використовує як плацдарм для накопичення озброєння, військової техніки, боєприпасів, матеріально-технічних засобів із метою поповнення втрат угруповань військ на зазначених напрямках, — зазначили у Генштабі.

Також на аеродромі в окупованому Криму перебазувалась армійська авіація Східного військового округу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що усі новини про начебто готовність Росії до переговорів — фейкові, бо прямо зараз ворог стягує сили в південні області України.

Читайте також: