• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Ясне небо

Водоканал займається переглядом тарифа на воду у Миколаєві — у який бік він зміниться поки невідомо

Директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко розповів, що наразі триває робота з перегляду тарифу на водопостачання та водовідведенняу місті. 

Про це він сказав в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ».

За його словами, рішення Верховної Ради щодо заборони підняття тарифів не передбачає мораторій на зміну тарифу за воду. Наразі проводяться всі розрахунки щодо зміни тарифу, цей процес може зайняти декілька місяців.  

— У постанові (Кабміну, – прим.) не згадується централізоване водопостачання та водовідведення. Тобто мораторію на зміну нашого тарифу не передбачено. Сьогодні міський голова доручив мені розрахувати тариф враховуючи закачування води вже з іншого джерела, враховуючи інші витрати, тому що в нас зросли витрати на реагенти та перекачування. Мені доручили розрахувати відповідність наших витрат, нашої реалізації, наших надходжень — розрахувати величину нового тарифу. Ми зараз цим займаємося. Це неможливо зробити протягом одного місяця. Треба набрати витрати протягом двох, трьох, чотирьох місяців для того, щоб ми об'єктивно цей тариф могли надати в НКРЕКП, після чого його буде розглянуто та прийнято рішення про його зміну, – каже Борис Дуденко.

Він також додав, що підвищиться чи знизиться тариф на воду у міста – поки невідомо і буде зрозуміло після усіх розрахунків.

Нагадаємо, директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко запевняє, що місто не витратило жодної копійки з 56 мільйонів гривень, які Кабмін виділив на відновлення водопостачання.

Читайте також: