• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 16.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.6° Ясне небо

Репортер спростував висновки Amnesty International про ризики, на які начебто наражають Миколаїв українські військові

Італійський військовий репортер Кріштіано Тінацці протягом літа був у Миколаєві і не згоден зі звинуваченнями українських військових з боку Amnesty International.

Журналіст підтвердив це виданню Tagesspiegel.

Організація Amnesty International у своїй доповіді, посилаючись на анонімні свідчення, вказувала, що українські військові у Миколаєві розташовувалися поблизу жилих кварталів, внаслідок чого начебто гинули цивільні.

Кріштіано Тінацці, опираючись на побачене у Миколаєві на власні очі, відкидає ці заяви з боку доповідачів. Він підкреслив, що українські військові не вели артилерійський вогонь з густонаселених районів. Натомість, у місті налогоджений процес евакуації.

— Приклад Тінацці виявляє ще одну велику слабкість аналізу Amnesty: чотири окремі випадки використовуються для загального приписування того, що українська війна ставить під загрозу цивільне населення. У той час, коли російські війська перетворюють українські міста на зони бойових дій, — пояснили у Tagesspiegel.

Нагадаємо, в Amnesty International заявили, що шкодують через реакцію на свій скандальний звіт зі звинуваченнями на адресу ЗСУ, але нічого в ньому не змінюватимутьПрезидент Володимир Зеленський засудив вибірковість Amnesty International і вважає, що організація намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву.

Читайте також: