• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 19.1°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.1° Переважно ясно

Мер Миколаєва вважає, що кошти на післявоєнну відбудову України мають контролювати виключно закордонні компанії

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що українська сторона не повинна мати доступу до грошей європейських компаній, які будуть займатися післявоєнним відновленням України та безпосередньо Миколаєва. На його думку це виключить корупційні ризики.

По це він розповів в інтерв’ю телеканалу НІС-ТВ.

Мер вважає, що всі будівельні та ремонтні роботи повинні виконуватись під контролем європейських компаній, а всі тендери проводитись за європейськими правилами.  

— Моя позиці така, що ні місцевий, ні обласний, ні державний бюджет не повинен торкатися допомоги своїми руками . Перше — ми визначаємо перелік об’єктів разом, визначаємо, що це буде водопостачання чи опалення, чи сміття. Ми обираємо перелік об’єктів, які будуть ремонтуватися безкоштовно за грантові кошти. Після цього потрібно відбудовувати. Потрібно, щоб торги відбувалися на європейських майданчиках, компанії обиралися за європейськими правилами, контролювалися за європейською якістю. Будуть працювати наші миколаївські компанії на субпідряді та виконувати роботи під керівництвом закордонних компаній і за критеріями європейських компаній, а не так як у нас буває «і так піде», — вважає Олександр Сенкевич.

Нагадаємо, що  влада Данії обіцяла у серпні 2022 року погодити  створення плану відновлення Миколаєва, що буде закріплено в окремому документі.

Раніше повідомлялося, що Канада зацікавлена у відновленні Черкаської області. Там після початку повномасштабної війни активно працює Канадський Червоний Хрест.

Також Фінляндія візьме участь у відбудові Чернігівської області, яка постраждала від повномасштабного російського вторгнення.

Читайте також: