• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 19.1°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.1° Переважно ясно

Ексмера Южноукраїнська судитимуть за побиття своєї заступниці — йому загрожує до 5 років в’язниці

В суд направили обвинувальний акт щодо ексмера Южноукраїнська Валерія Онуфрієнко, який навесні кілька разів вдарив свою заступницю Марію Дроздову.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Миколаївської області.

Справа відкрита за фактом заподіяння легкого тілесного ушкодження службовій особі, у зв'язку з її службовою діяльністю (ч. 2 ст. 350 УК України).

«За даними слідства, в березні 2022 року, під час проведення наради з приводу розподілу гуманітарної допомоги, між колишнім мером та його 41-річною заступницею виник конфлікт, у ході якого обвинувачень, зневажаючи правилами поведінки в чинному органі місцевого самоврядування, наніс жінці кілька ударів, чим спричинивши тілесні ушкодження», — йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий рядок.

Нагадаємо, 16 червня, депутати Южноукраїнської міської ради визнали незадовільною роботу мера Валерія Онуфрієнка та достроково припинили його повноваження.

Як повідомлялося, проект рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Валерія Онуфрієнка ініціювала голова комісії з питань етики та законності депутат від «Європейської солідарності» Олена Петрина.

У записці пояснення до документу вона стверджувала, що мер Южноукраїнська неодноразово порушував законодавство і навіть побив свою заступницю Марію Дроздову. Южноукраїнська газета «Контакт» також повідомила, що через цей випадок мера позбавили права носити зброю, яку йому видали на час дії військового стану.

У червні йому повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, що мером Валерій Онуфрієнко став у листопаді 2020 року. Він балотувався від «Слуги народу» та переміг із відривом у 1% голосів. На другому місці у виборчих перегонах була кандидат від партії «Сила Людей» Ольга Андрєєва.

Читайте також: