• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 20.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.2° Мінлива хмарність

Бригадний генерал запасу Чехії розповів, що росіяни намагаються захопити Благодатне для пропаганди: «Оголосять це стратегічним успіхом»

Росіяни намагаються наступати в Миколаївській області, як на село Благодатне, щоб вирішити завдання для власної пропагандистської машини.

Таке пояснення активізації ворога надав бригадний генерал запасу чеської армії Франтішек Мічанек у коментарі порталу Novinky.

Офіцер каже, що Росія переслідує агітаційну мету, щоб довести, що вона продовжує просуватися в Україні через півроку після початку вторгнення. Для демонстрації показних успіхів генерали ВС РФ обрали миколаївський напрямок.

— Такий територіальний приріст їм потрібен. Вони оголосять це стратегічним успіхом своїх «спецоперацій» в Україні. Те, що вони мають сьогодні, не є стратегічним успіхом, тому що їм не вдалося усунути уряд Володимира Зеленського та встановити проросійський маріонетковий режим. Все, що наразі отримала Росія, це фактично вся Луганська область. Зараз вони хочуть Донецьку область, але просуваються в ній відносно повільно, — нагадав військовий з країни-члена НАТО.

Він додав, що, у свою чергу, український контрнаступ на Херсонщині просувається дуже повільно через проблеми з матеріально-технічним оснащенням.

— Навіть якщо росіяни виведуть архаїчні танки, у них все одно більше, ніж в українців. Оскільки українці оголосили наступ, росіяни перекинули до Херсона кілька десятків тисяч солдатів. Таким чином Україна втратила момент стратегічної несподіванки. Для того, щоб наступ був успішним, він мав бути оснащений великою кількістю танків, артилерії, протитанкових засобів, літаків, гелікоптерів, — підсумував Франтішек Мічанек.

Нагадаємо, цей генерал позитивно оцінював успіхи України на південному фронті.

Читайте також: