• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.5° Мінлива хмарність

На території однієї з громад Миколаївщини планується будувати житло для людей, що втратили свої домівки, — Замазєєва

Під час робочого візиту міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та голова Миколаївської обласної ради обговорили можливість будівництва житла на території однієї з громад Миколаївської області для евакуйованих людей, що втратили свої помешкання.

Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва на офіційній сторінці у Facebook

Ірина Верещук також ознайомилась з роботою одного з найбільших гуманітарних штабів Миколаївщини (БФ «Світлі справи) та відвідала один з евакуаційних центрів, якій працює за програмою «Прихисток своїм».

— Ознайомили пані Міністерку з принципами роботи та проектами, які успішно реалізуються Гуманітарним штабом Миколаївщини, зокрема, нашої програми «Прихисток своїм». Вже сьогодні активно готуємося до зимового періоду та раді, що маємо потужну підтримку і розуміння від центральних органів влади. Напрацювали конкретні кроки з підготовки до опалювального сезону, які оперативно зможемо реалізувати у координації з профільними міністерствами. Обговорили також можливість будівництва житла на території однієї з громад Миколаївської області для евакуйованих людей, що втратили свої помешкання, – зазначила Ганна Замазєєва.

Голова обласної ради подякувала Ірині Верещук, що вона знайшла можливість і час відвідати один з евакуаційних центрів, який працює в рамках програми «Прихисток своїм». 

Ганна Замазєєва відмітила, що для людей, які втратили домівку і переїхали з тимчасово окупованої території увага центральної влади й особисте спілкування з міністром – це надпотужний сигнал підтримки та черговий доказ, що Україна своїх громадян не залишає напризволяще.

Під час відвідин евакуаційного центру, поважна гостя поспілкувалася і з малечею, яка показала свої кімнати, ігрові та спортивні майданчики і те, що вже встигли зробити своїми руками. 

Вони, разом з батьками, також поділилися історіями свого життя та переїзду з окупованих територій, втратою домівок та знайомством з новими друзями, які готові допомогти у всьому.

Зі свого боку, пані міністерка пообіцяла допомогти у залученні міжнародних партерів ООН та ЮНІСЕФ до розширення та розвитку проєкту, зокрема облаштування повноцінної дитячої кімнати для навчання та відпочинку.

А насамкінець, за доброю традицією, усією великою родиною Центру, на заході сонця, заспівали «Червону калину».

Нагадаємо, віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що компенсацію від держави за програмою «Прихисток» для осіб, які розмістили переселенців, планують збільшити вдвічі — із 450 до 900 гривень.

Читайте також: