• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

У Миколаєві 40 кілометрів водопровідних труб є аварійними

У Миколаєві 40 кілометрів сталевих водопровідних труб із 240 знаходяться в аварійному стані.

Про це в сюжеті «єНовин» розповів директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко.

Пориви водомережі в одному з районів Миколаєва комунальники фіксують через кожні 100-200 метрів. Причиною цьому є високий вміст солей у воді, що подається з Дніпро-Бузького лиману.

— На жаль, ця солона вода, яку ми подаємо, руйнує сталеві труби. Ми маємо вже шостий виток за три доби. Ми ремонтуємо одну ділянку, слідом за нею відбувається виток в іншій, — сказав Борис Дуденко.

За совами директора «Миколаївводоканалу», часті витоки води мають фінансові наслідки.

— Вода, яку ми закачуємо в системі, вона витікає. Ми її втрачаємо, це витрати на електроенергію, на оплату праці тощо. Зараз той тариф, який є, не покриває наші витрати. Якісь цієї води є технічною. Але нині це єдиний вихід, щоб в місті була вода, хоч для санітарних потреб,— додав він.

Раніше мер Олександр Сєнкевич повідомив, що через солону технічну воду, якою заповнені системи водопостачання та водовідведення в Миколаєві, кількість поривів труб у місті збільшилася в 15 разів.

Нагадаємо, вода у кранах миколаївців є небезпечною для споживання, оскільки містить ентерококи, синьогнійну паличку, токсичні елементи, має підвищений вміст хлоридів, сульфатів, сухого залишку та інше. Про це свідчать результати відповідної експертизи води, яку «НикВести» замовили у Миколаївської державної лабораторії Держпродспоживслужби

Більше інформації про те, чим загрожує містянам вживання «технічної» води та що чекає на жителів міста далі – у матеріалі «Миколаїв. Місто, що тримає оборону півдня, страждає від спраги».

Читайте також: