• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.9° Ясне небо

В Україні переважна більшість громадян не підтримують дії РФ та не готові поступатися будь-якими територіями

Фото: Associated Press

В Україні переважна більшість громадян не підтримують дії РФ та не готові поступатися будь-якими територіями. Водночас 8% громадян готові віддати Росії своє.

Про це свідчать дані опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології. 

Як зазначається, соціологи протягом 7-15 вересня проводили всеукраїнське опитування громадської думки методом телефонних інтерв'ю. Опитано 2000 респондентів.

«У травні і липні 2022 року ми ставили запитання щодо готовності до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру. Зараз, у вересні 2022 року, ми повторно поставили це запитання для оцінки динаміки суспільних настроїв. Для 87% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим (і цей показник зріс порівняно з липнем на 3 процентні пункти). Лише 8% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій», - розповіли в інституті соціології.

У всіх регіонах України абсолютна більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Зокрема, серед жителів сходу нашої держави, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 85% проти поступок, готові на поступки лише 10%, а серед жителів мешканців півдня – 83% проти поступок, готові на них лише 10%.

Читайте також: