• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.8° Мінлива хмарність

Середній бізнес у Миколаєві. Сподіваємось вийти на довоєнний рівень — власник меблевої фабрики

На меблевій фабриці в Миколаєві станом на 12 січня у виробництві задіяно п’ять фахівців. До повномасштабної російської агресії працювало майже вдесятеро більше. Замовлення, яке надійшло перед новим роком, дає перспективи відновлення довоєнних обсягів.

Про це розповів власник однієї з миколаївських меблевих фабрик Валентин Бєльський, передає Суспільне.

За словами Бєльського, після 24 лютого 2022 року була певна розгубленість. Але вже наприкінці квітня почали думати про відновлення виробництва.

— В першу чергу намагались закрити ті борги, котрі у нас на початку року з’явилися. Такі, як зобов’язання по контрактах, по наших клієнтах. У травні буквально декілька людей разом зі мною почали виходити на виробництво, — розповів власник фабрики.

Менеджерка фабрики Тетяна Даньшова каже, що отримували замовлення, викликані саме подіями воєнного часу.

— Ми почали працювати — і розкладачки, і ліжка. На нас виходили благодійні організації, які допомагали під час війни, давали запити, які потрібні були внутрішньо переміщеним особам, людям, які переїжджали з територій, на яких велися бойові дії, — сказала Тетяна.

Під кінець 2022 року із замовленнями почали звертатися і потужні компанії. У грудні 2022 року підписали новий контракт.

— Дунайське пароплавство замовило у нас меблі. Думаю, що це підприємство зараз одне з небагатьох, що розвивається, знаємо причини — по «зернових угодах». Тому виконавши контракт, отримали нарешті хоч якісь кошти для обігу, — сказав Валентин Бєльський.

З евакуації, каже Тетяна Даньшова, повертаються робітники, це дає надію на майбутнє.

— Люди повертаються. Хто раніше виїхав за якимись своїми особистими обставинами, вони повертаються, до нас звертаються: ми вже на місці, ми готові, — розповіла Тетяна.

Як розповів власник фабрики, колектив підприємства має надію відновити довоєнні обсяги виробництва та взяти активну участь у відбудові звільнених від агресора територій.

 

Читайте також: